domingo, 11 de marzo de 2007

Últimes tendències



Qualsevol que hagi llegit la rúbrica d’aquesta entrada pensarà que el seu contingut versa sobre roba, alta costura, música o quelcom sotmès als fluxos dels temps i gustos de les persones. Realment, el que aquí vull apuntar no dista gaire d’aquest concepte de tendència, més aviat gens. De fet, la moda de la que us vull parlar és de la dels blogs.

La tria d’aquest tema troba la seva raó en unes ratlles que el “Magazine” de “La Vanguardia” ha dedicat a la BLOGOSFERA i que m’han cridat l’atenció, no tant pel seu contingut sinó perquè se’n realitza una menció curiosa. La pàgina 112 de la revista fa esment de la creixent proliferació de blogs a la xarxa, titllant el fenomen no ja com una moda, sinó com una saturació.

Des de les persones “de a pie” fins als artistes -com músics, pintors, escriptors o dissenyadors-, tots tenen un espai anomenat BLOG on guarden fets, sensacions i sentiments producte de la seva vida, com si d’un diari es tractés; tanmateix, enlloc de conservar-ho en la privacitat de cadascú, els seus escrits s’exposen al públic. Prova del que l’article anomena saturació és que, pràcticament cada dia, aquell que sovinteja blogs acaba descobrint algun que altre conegut que s’apunta a la moda de crear-se’n un de propi. A més, destaca la revista que en aquest racó tothom deixa fluir la seva creativitat, que queda plasmada tal i com ho fa l’artista amb la seva obra, fet que no deixa d’impressionar-me, doncs no sempre s’ha tractat així l’interès per desenvolupar la creativitat d’un mateix; ara ja no s’és bohemi, ara s'és TRENDY.

Crec que en obrir aquest meu univers vaig fer referència a la importància que té el moviment blogístic actualment, i per aquest motiu no ens ha de resultar estrany que qualsevol persona amb un mínim poder d’influència en faci ús, utilitzi aquesta eina que és el blog, per acostar els seus pensaments -polítics, per exemple- a tots aquells que el llegeixen amb més o menys assïduitat. Internet ha convertit el simple dietari en un instrument que de tot en pot fer ressò.

Jo, personalment, no aspiro a conquistar masses, però sí que aquells que em visitin i facin una passejada per “casa meva” gaudeixin amb el que intento transmetre i, qui sap, potser aprenguin alguna cosa nova.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Hi tant que proliferen els blogs! En mi mateixa tens un exemple del que és deixar-se emportar per les tendències!jeje. De totes maneres trobo que hi ha una certa rivalitat entre blog y fotolog, l'altre dia vaig ser testimoni d'una gairabé discussió on es defensava els interessos d'un i altre sistema, per tot hi ha d'haver rivalitats eh!
De fet no crec que conti gaire el métode que es faci servir, l'important és tener un petit espai on poder expressar-se i on trobar coses interessants com les que sempre llegeixo aqui! Un petonet!