sábado, 30 de junio de 2007

Meme I: Gustos Musicals

Ignoro si algú desconeix el concepte de meme però m'imagino que els poc entrats en el món dels blogs segur que no els sona gaire aquesta paraula. Fins fa ben poc, a mi també em sonava a quelcom que pugui resultar una “memez”. Però a través d’unes bones eines d’informació com Google i Wikipedia vaig resoldre l’existencial dubte: com no podia saber què era un meme?

El terme neix de Richard Dawkins, que dóna nom, d’aquesta manera, a la unitat mínima de transmissió de l’herència cultural. Últimament el fenomen meme, ben diferent de l’original, s’ha extès a la blogosfera adoptant la forma de converses o declaracions personals sobre un determinat tema que es transmeten d’un blog a un altre aconseguint una promoció dels diferents bloggers.

Recentment, el Vier de Sota un Cel tan Blau, m’ha nominat per dur a terme un meme sobre gustos musicals.

Quantitat de música a l'ordinador:
Oficialment ara tinc 463 cançons a la carpeta de música. Sembla una mica pobre, però l’ordinador és relativament nou i a part de faltar-me passar molts CDs, no he dedicat gaire temps a baixar-me’n, em posa una mica nerviosa… Prova d’això és que des que vaig estrenar el portàtil encara no he connectat l’iPod i per tant, no tinc ni l’iTunes, vergonyós. En total crec que en dec tenir unes 1000 “i pico”.

Últim CD que he comprat:
La veritat és que no me’n recordo. Si n’he comprat algun darrerament, ha estat per regalar. Per mi fa temps que no en compro: les noves tendències, el costum del MP3. Això sí, quan n’hi ha un que val molt la pena, aquell sí que l’he de fer meu.

5 cançons que escolto molt i que per mi són especials:
Aquesta secció del meme crec que és la més difícil. Hi ha moltes cançons que en diferents moments sento molt meves o especials i triar-ne cinc és una mica complicat, perquè n’estic segura que quan les hagi escollit, m’arrepentiré de no haver posat aquesta o aquella altra. Però aquí teniu el recull.

Coldplay – The Scientist. No hi ha paraules per descriure la bellesa d’aquesta cançó. De l’obra de Coldplay, és la que m’ha fet vibrar més, partint de la base que totes les d’aquesta banda m’encanten. Vaig descobrir-la a través de la pel.lícula Obsesión (Wicker Park) i dedueixo que potser el sentiment del film és el que em posa els pèls de punta en escoltar la cançó. Sigui on sigui, si sona al MP3 The Scientist, deixo tot allò que estic fent per concentrar-me en ella exclusivament.

Travis – Flowers in the Window. Alegre i romàntica. Una mescla molt bona de la banda escocesa que també m’agrada molt. Deu fer dos anys que els vaig descobrir i la seva música em transmet molt bones sensacions. Igual que amb Coldplay, en triaria moltes altres de seves, sobretot del penúltim treball: “Singles”. Estaria bé poder escoltar el seu últim release, penso que venint d’ells, val la pena. Potser compraré el CD.

Maroon5 – Must Get Out. Què dir també d’aquesta banda de L.A. El seu primer treball, “Songs About Jane”, ha estat tot un èxit i ara acaben d’estrenar el seu nou single, molt interessant. Com fins ara he anat dient de cada cançó, de Maroon5 també en triaria unes quantes. “Sunday Morning” em resulta igualment molt especial, sobretot pels càntics que hem fet amb la Núria al cotxe milers de vegades – que per cert, ara fa temps que no ho fem; un dia he de portar el CD i fer un remember.

Robbie Williams – Better Man. Un cantant la trajectòria del qual no m’ha deixat mai indiferent. Gairebé tots els seus treballs m’agraden, adoptin l’estil que adoptin. He triat aquesta cançó perquè últimament l’escolto força sovint. En ella la veu de Williams brilla i demostra la seva potencialitat. Em recorda molts matins desenvolupant la rutineta a Barcelona en un dia gris, plujós; les portes de l’autobús que s’obren, mirar per la finestra mentre avancem. La sento com una companya. És de l’àlbum “Sing when you’re winning”.

Moby – Why does my Heart feel so bad. Moltes cançons de Moby també m’agraden. Al MP3 també hi té un espai reservat. Aquesta em resulta especial pel piano, que és l’instrument que he tocat i ara tinc una mica abandonat; com m’agradaria saber-ne més!

Com us he dit, hi ha tantíssimes cançons que posaria: d’U2, Bob Marley, Dire Straits, REM, Sting, Kean, Craig David, Dover, Amaral…

Ara mateix estic escoltant: How to Save a Life – The Fray (l’hauria d’haver inclòs a la llista de les cinc?)


Les 5 persones, bloggers, a qui els passo aquest meme:


  1. La Sònia, de Setembre del 85
  2. La Lucy in the Sky, de Caleidoscope Eyes
  3. El Xavi, d’ El Racó del Panda Vermell
  4. A l’Itf i el Bachi, de Lectura Obligatòria
  5. A l’Eva, del Diari de la Eva

Un apunt: aquest cap de setmana són les festes majors de Terrassa, Sant Cugat i Rubí. I ahir, empesa per la Marta, vam anar a veure l'"orquesta" que tocava al bressol de CiU a les 00.30. Em va agradar molt, no sé si els coneixereu. Abans tocaven a la Paloma i actualment són cada dimecres nit a Luz de Gas. Són els Hotel Cochambre (cliqueu la lletra "o" del seu logo un cop sigueu a la pàgina de presentació per tal d'accedir a la resta de la web). Gràcies Marta per haver-me'ls descobert, tot i la meva desconfiança inicial.

8 comentarios:

Itf dijo...

Agafem el relleu, va! Demà dilluns seguirem la 'cadena' i publicarem l'article. Vagi bé!

Vier dijo...

A mi Coldplay i Moby també m'agraden molt :-D I sí, decidir quines 5 cançons posar és mooooolt difícil. Si fossin 50, segur que també alguna espectacular seguiria quedant fora.

Quina gràcia quan he vist que al títol de la pàgina de l'Hotel Cochambre hi posa Vagina Oficial. Pel que sembla només es dediquen a les remescles, no?

Xavi dijo...

A mi em sap greu, però no podré continuar el meme, bàsicament per tres raons. La primera és que aquests dies estic treballant en tematitzar el blog i deixar-lo només sobre animals (estic traient les coses de ferrocarrils, avions, etc.. i reordenant les d'animals) i clar, si ara em poso a parlar d emúsica com que no quadra xD Si fos un blog personal no hi hauria problema. la segona cosa és que jo tampoc és que escolti gaire música, així que potser m'estaria un mes per decidir que ficar xD I per acabar, tampoc tinc 5 persones a qui passar-ho, ja que amb prou feines hi han 3 persones que escriguin normalment xDD

Eva dijo...

OSTRES QUE GUAPO AQUEST MEME!
m'ha agradat si sneyora...a més em fa ilu que m'hagis nominat per fer-lo per que és el primer meme pel qual em nominen....
avui ja he publicat però demà el faré!

Afontcu dijo...

Que bé!
Eva, que jo ja t'havia convidat a fer-lo :( Jajaja!!

Molt ben fet el meme!! Estan molt bé les cançons que has triat...I sí, jo al meu meme he posat la de How to save a life, indispensable...m'encanta!

Espero que duri el meme!! gràcies per col·laborar :)

XV dijo...

carai! si que prospera aquest meme! he anat seguint tots els post des de que l'adri el va penjar a Buscant a Wally i ara ja tinc bastanta musica bona! i molt bona jeje.

Eva dijo...

ei ja he publicat el meme!

Lucy in the sky dijo...

Hallo Betty!! Wie geht's? Acabo d'escriure el meme, merci per convidar-me!!

Una abraçada!!