domingo, 3 de junio de 2007

Polònia


Com molts ja haureu descobert, nogensmenys gràcies a la imatge, la cosa va de tele. No és que el país polonès no m’interessi, ans el contrari. Tot i no haver-hi estat mai he tingut contacte amb les seves terres a través d’originaris del bressol del catolicisme més acèrrim i a través d’ells he fet descoberta d’un país molt interessant i especial. No obstant, l’Estat polonès el deixarem de banda, per ara.

El Polònia, programa conduït per Antoni Soler i cuinat pels mestres de Minoria Absoluta de Rac1 (Bruno Oro, Queco Novell, Sergi Mas, Toni Albà, Manel Lucas i molts d’altres que trobareu a la seva pàgina web), omplen els dijous vespre de la “parrilla” de tv3. Amb un humor perspicaç sobre la base de l’enrevessada política espanyola i catalana, ha sabut captar l’atenció dels televidents més variats; tant grans com petits, així com els més desinteressats per la "res publica" han reconegut en l’equip del Polònia uns grans actors que, a més de fer-los gaudir d’una bona estona, han capgirat el món de la cosa pública. L’admiració per la seva obra setmanal, però, no es redueix a persones “de a pie”, extenent-se a les capes polititzades de la societat que contínuament són objecte de paròdia en els seus satírics gags.

Àdhuc, aquest irònic programa comporta molta feina, tant per actors, els més coneguts que gaudeixen dels mèrits per sortir a la pantalla, com pels realitzadors, maquilladors, guionistes i altres que es situen al backstage. L’actualitat marca la seva ocupació i amb freqüència les grabacions són fetes al darrer moment per tal d’acollir informacions d’últim minut. Els bons resultats d’aquesta sàtira política no són fruit de la sort que certs espais de la televisió d’avui gaudeixen, sinó de l’esforç i la il.lusió de tirar endavant un projecte intel.ligent, costós i cansat. Esperem que aquesta ardua tasca no condueixi al desgast d’aquest gran equip. Gràcies a ells molts han vist despertat el seu interès per aspectes polítics i d’altres que no tenen simpatia pels homes i dones públics estan al corrent dels seus afers mentre frueixen d’una excel.lent crítica: admirable tasca d’un programa com pocs n’hi ha a la televisió dels últims anys, sí senyor!

Aquí teniu un recull dels últims gags, just després de les eleccions del passat diumenge 27 de maig.

Els vídeos són gentilesa del Blog NO Oficial del Polònia.

9 comentarios:

Rodrigo dijo...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Rodrigo dijo...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Betty dijo...

Qué ilusión que las visitas lleguen de Portugal! Muchas gracias por tu comment. Siento no poder escribir en tu idioma. He intentado pasar por tu blog de camisetas pero he visto que es imposible dejar un comentario en él, por ello lo dejo aquí, a la espera que lo puedas leer. A lo mejor no he encontrado la posibilidad.

Adelante con las camisetas!

Saludos!

chep dijo...

Ja he vist el comentari a bloc de POLÒNIA, no hi ha cap problema per que pengis els vídeos, tot el contrari, estan per això i a més hem fas propaganda, que més vull? jejeje

X cert, he estat mirant el blog, molt guai, hi m'he fixat que amb lo dels BLOCS terrassencs, m'ha fet gràcia per que jo estudio a la UPC d'allà, que és quasi com si visqués a terrassa, per que m'hi passo el dia...

bé, una salutació!

Eva dijo...

el polonia és gen ial, un dels millors programes que s'han fet mai,.... per cert, l'ultim video que es del programa de dijous és màxim XD

Xavi dijo...

Bon àdhuc !

Per cert, encara que sembli estrany... "no gens menys" no s'escriu separat, va tot junt, és a dir "nogensmenys". I el més sorprenent és que aquesta paraula està al diccionari! Quan m'ho va dir un amic vaig flipar, no m'ho podia creure xD Pensava que era broma xD

Xavi dijo...

Gràcies per escriure la meu bloc.

Referent al que em preguntaves. Si, ho he buscat, va ser el primer que vaig fer quan em van dir que era una paraula correcta.

Extret del DIEC:


nogensmenys

adv. [LC] Sense que sigui obstacle allò que s’acaba de dir o que queda sobreentès. La primera expressió és més genuïna; nogensmenys, aquesta té una antiguitat considerable.


I àdhuc també existeix, igual que suara i ensems. Busca-les al DIEC: http://www.iec.cat/gc/ViewPage.action?siteNodeId=690&languageId=1&contentId=5250


Jo per fer la conya he ficat alguns nogensmenys i àdhucs al meu blog :D Això si, utilitzats de forma correcta, no com el Montilla de Polònia xD (a la fitxa dels impales crec que hi vaig ficar un àdhuc, i de nogensmenys 2 o 3 no se on).

A classe també portem bastanta conya amb el nogensmenys i el àdhuc, fins i tot en algunes presentacions davant de tota la classe hem dit algun nogensmenys, i en treballs de classe sempre en colem algun.

Mallerengu dijo...

Això t'anava a dir, nogensmenys, per favor!

Sembla que baixis d'Arbeca, aquest comentari de les samarretes és SPAM! Només és publicitat encoberta, va copiant el mateix a centenars de blogs per si algú pica i li compra una samarreta, no creguis pas que et llegeix :D

Anónimo dijo...

Gracies per bloc intiresny