martes, 8 de enero de 2008

Nou, tan nou...!


Abatut i gran partia sense bitllet de retorn. Afligit, abandonava allò que havia estat la seva llar durant aquella inesborrable dotzena de mesos. Migrava, plorós, d’aquelles terres que ja sentia pròpies. Marxava, i ho feia sense enllestir-ho tot com desitjava. S’acomiada tristament. “Adéu”, li fan tots amb la mà mentre tomba la primera cantonada, la darrera. Ha passat, com sempre.

El jove nouvingut espera amb ànsia fora al carrer. Contempla la sortida de l’ancià defallit. La seva partença li assenyala l’hora per la seva comesa, l’hora d’entrar. Abans, però, hi creua una profunda mirada que no es repetirà. Amb ella la mestria del vell i savi es transmet a l’aprenent il·lusionat. Llest ja, abans la porta no sigui tancada deixant enrere els peus cansats de l’anterior inquil·lí, fa un pas endavant i ja és dins, per fi. La inseguretat es perd amb la gelor de la nit i irromp amb vitalitat a l’escenari on tothom, joiós, l’espera. “Benvingut”, li criden. I en contrapartida els regala respirar un alè de renaixement. Nou, tan nou, desconegut i intrigant es presenta per romandre amb ells durant 366 dies.
Feliç 2008!

4 comentarios:

Xavi dijo...

Crec que ja t'ho havia dit abans, però.... Bon any nou!

Anónimo dijo...

Bon any floreta!

M'alegra veure una entrada nova al teu blog, i més d'aquesta manera, amb un escrit tan original, alhora que preciós, per felicitar l'entrada al nouvingut 2008.

Un petonàs i sort amb l'estudi i els exàmens, espero veure't per allà, on sempre...

***

Vier dijo...

És la millor introducció a l'any que he vist, l'enhorabona :-D

Floc dijo...

Moltes gràcies a tots!

Ja era hora que tornéssim a escriure i com que el contingut del blog havia quedat fora d'òrbita pel que fa a les festes, què millor que felicitar l'any sense caure en la típica felicitació, que a dia 8 de gener ja no toca...

Una abraçada a tots!