miércoles, 19 de septiembre de 2007

EL SIGNIFICADO DE LA NOCHE, de Michael Cox

“El Significado de la Noche” és fruit de 30 anys de dedicació de Michael Cox, que s’estrena com a escriptor amb aquesta esplèndida novel.la històrica de la qual es diu que conjuga elements d’intriga com ”El Perfume”, així com la capacitat evocadora de “L’Ombra del Vent”; haver-lo inclòs a continuació de les crítques dels esmentats llibres no és pura casualitat.

El relat transcorre en l’Anglaterra de la primera meitat del segle XIX, durant l’època victoriana que tant fascina a l’autor. Malgrat ser el primer treball de Cox, el temps consagrat a la seva realització el fan una obra mestre. I és que absolutament cada detall ha estat profundament estudiat i referenciat mitjançant notes a peu de pàgina.

La narració inclou assassinats, traicions, obsessions i amor que teixeixen conjuntament una trama elaborada amb suma precisió; prova d’això és el nombre de personatges que apareixen al llarg de les 640 pàgines del llibre. Tot i ser molts, tots i cadascun d’ells es descriuen amb admirable cura, jugant un important paper en la història. El protagonista és Edward Glyver, fill únic d’una família poc adinerada resident en una localitat petita situada a la vora del mar. El prometedor futur que somnia de petit, però, es veu truncat un bon dia a causa d’un fet que escapa a les seves mans. Empès a una existència que no l’entusiasma però amb la qual es conforma –encara que amb certes reserves-, de sobte fa troballa d’una informació que pot retornar-li el destí anys enrere anhelat. Procurar-se aquest futur de somni es converteix en una obsessiva meta que el porta a realitzar fets indesitjables motivats per l’estat d’angoixa i amargor que l’assolen.

Realment, es tracta d’una novel.la molt interessant i sorprenentment intrigant; per aquesta raó no vull revelar més sobre el contingut de l’obra. Només puc dir-vos que si us decidiu per la seva lectura, de ben segur que us captivarà.

4 comentarios:

Lucy in the sky dijo...

Hola Betty,

No coneixia aquest autor, però pel que expliques sembla un novela força intrigant, amb un entorn un pel fosc (l'Anglaterra del segle XIX) com el perfume no? Prenc nota de la teva recomanació per a properes lectures!

Viele Grüsse,

Lucy

xiuxiueig dijo...

Hola! Merci x la recomenació. La tindré en compte. Però hi ha una cosa que no m'acaba d'agradar, que és que hi apareguin un munt de personatges...Més que res que això t'obliga a ser molt constant en la lectura o sinó et perds...

Respecte a la foto de les vies del tren - per cert molt guapa - només desitjar-te tbé un feliç últim any universitari (inter privat no és fàcil xò apostaria amb els ulls tancats que la superaràs).

P.D. Gràcies pel 10è comment dels colors Burrull. He rigut molt!!jajaja.

Alicia (canelona) dijo...

Uyss, pues me la compro rauda y veloz, con lo bien que lo explicas, si te a gustado, seguro que a mi tambien.

Besitos

Alicia (canelona) dijo...

Todavía no lo he leído ni comprado, he venido a recordar el título, mañana lo buscaré y me servirá como uno de los regalitos para mi padre, que es gran lector y así luego....de paso picotaso, y me lo leo yo tambien.

Besitossssssssss